Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní
Kolbábek, Petr ; Lukešová, Daniela (vedoucí práce)
Tato disertační práce byla navržena jako součást dlouhodobého a široce zaměřeného výzkumu, který je prováděn na antilopách losích (Taurotragus oryx) farmově chovaných na Školním zemědělském podniku V Lánech. Tato práce plánuje blízké spojení studia vlivu výživy a diety na růst, složení a kvalitu masa. Antilopí maso je tradičně považované za chutné a nutričně hodnotné, ale ve skutečnosti poznatky o složení a zpracovatelnosti masa antilopy losí jsou omezené. Výzkum bude zaměřen na analýzu technologických a chemických vlastností masa s důrazem na studium vlivu diety a věku zvířat. Další součást práce bude experimentální příprava masných výrobků (např. paštika, fermentovaný salám) a zhodnocení jejich technologických, chemických a organoleptických vlastností. Většina analýz je plánována ve spolupráci s Katedrou kvality zemědělských produktů na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.