Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití trubčích larev jako potenciálního zdroje výživy pro člověka
Kolatková, Zuzana
Práce je zaměřena na možnosti získávání trubčího plodu, jeho uchovávání a zpracování především v domácích podmínkách. Zabývá se některými nutričními aspekty u vzorků sušiny trubčího plodu, získaných různými metodami sušení. Především obsahem tuku, některých minerálních látek, mikronutrientů a těžkých kovů. U těchto vzorků jsou dále sledovány rozdíly v mikrobiálním profilu a změny, ke kterým dochází po určité době skladování. U vzorků sušiny a konečného produktu v podobě nutriční kuličky, bylo provedeno senzorické hodnocení a dotazníkové šetření.
Rakovina tlustého střeva: prevence a příčiny ve vztahu k výživě člověka
Kolatková, Zuzana
Abstrakt Tato bakalářská práce je zaměřena na rakovinu tlustého střeva v souvislosti s výživou. Obsahem práce jsou informace o průběhu vzniku nádorového onemocnění tlustého střeva, rizikových faktorech a preventivních výživových opatřeních, která mají s tímto onemocněním prokazatelnou souvislost. Součástí jsou také informace o výskytu kolorektálního karcinomu (rakoviny tlustého střeva) ve světě, Evropě a v České republice. U deseti vybraných zemí zastupujících Evropu, Asii a Afriku, je porovnána míra výskytu tohoto druhu rakoviny s aspekty životního stylu, jakými jsou kouření, konzumace alkoholu, spotřeba červeného masa, obezita, fyzická aktivita, spotřeba ovoce, zeleniny a ryb.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.