Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Kolísková, Adéla
Téma zahrnuje definici pojmu maso, také je zde uvedena jeho spotřeba v posledních letech. Rovněž se zabývám chemickým složením a vysvětlením pojmu jakost, která je výsledkem devíti jakostních charakteristik. Dále jsou zde popsány faktory, které výslednou jakost masa ovlivňují. Faktory lze rozdělit na intravitální a postmortální. Podrobněji jsou popsány postmortální procesy a jatečné zpracování, které se také podílí na výsledné kvalitě produktů. Následuje výčet a popis některých forem kažení masa. V práci jsou rovněž charakterizovány nejčastější jakostní odchylky, které jsou doplněné o příčiny vzniku a možnosti jejich identifikace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.