Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikrobiologie tavených sýrů
Košarišťanová, Ludmila
ABSTRAKT Bakalářská práce se zabývá mikrobiologii tavených sýrů. Popisuje mikrobiologickou kvalitu tavených sýrů a jejich nežádoucí kontaminaci mikroorganismy. Nejčastějšími kontaminujícími mikroorganismy jsou bakterie tvořící spory a mikromycety. Definuje jejich negativní vliv na jakost tavených sýrů. Dále charakterizuje další možné kontaminanty tavných sýrů, které mohou způsobovat alimentární onemocnění u člověka. Součástí bakalářské práce je experimentální mikrobiologická analýza u různě skladovaných tavených sýrů.
Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj
Košarišťanová, Ludmila
Diplomová práce se zabývá mikrobiologií tvarohu a vybraných tvarohových výrobků. Popisuje mikrobiologickou kvalitu tvarohu a tvarohových výrobků, jejich nežádoucí kontaminaci mikroorganismy. Ke kontaminaci dochází nejčastěji během výroby. Nejběžněj-šími kontaminujícími mikroorganismy jsou gramnegativní bakterie, kvasinky a plísně. Definuje jejich negativní vliv na jakost tvarohu a tvarohových výrobků. Dále charakterizuje další možné kontaminanty, které mohou způsobovat alimentární onemocnění u člo-věka. Diplomová práce rovněž popisuje technologicky významné bakterie mléčného kvašení. Součástí diplomové práce je experimentální mikrobiologická analýza tvarohu a tva-rohových výrobků v průběhu skladování. Byly zjištěny relativně nízké počty kontaminujících mikroorganismů. Vyšší počty mikroorganismů vykazovaly vzorky po uplynutí spotřeby a vzorky Budapešťské pomazánky, které obsahovaly ochucující složky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.