Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
HOW DO ENTREPRENEURS LEARN?
Klimanová, Dobromila ; Lukeš, Martin (vedoucí práce) ; Jarošová, Eva (oponent)
Cílem této práce je poskytnutí náhledu na to jak se podnikatelé učí a získávají dovednosti, a jakých aktivit k tomu využívají. Tato zjištění mohou sloužit jako případný referenční model, určený nejen pro podnikatele, ale také pro zaměstnance. Vzhledem k tomu, že pro oblast učeni podnikatelů zatím nejsou dostatečné akademické zdroje, první část práce se věnuje přehledu teorie o učení a oblasti výzkumu podnikatelské činnosti. Na základě přehledu teorie jsou sestaveny dvě teze ohledně chování podnikatelů při učení. Empirická část se pak dále zabývá analýzou a testováním poznatků zjištěných v průzkumu. Průzkum je postaven na dotazníků a rozhovory s 25 podnikateli, kteří se aktivně věnují managementu svých mladých a rostoucích firem. Na základě analýzy zjištěných poznatků jsou formulovány závěry ohledně chování podnikatelů při učení, které mohou sloužit jako model pro ostatní.
Srovnávaní českého a amerického hypotéčního trhu
Klimanová, Dobromila ; Bič, Josef (vedoucí práce) ; Popovová, Marie (oponent)
Cílem předkládané bakalářské práce je porovnat vývoj českého a amerického hypotečního trhu. V práci se soustředím zejména na sled událostí vedoucích k americké hypoteční krizi a určitou vývojovou podobnost s ČR. První část se zabývá objasněním základní struktury hypotečního úvěru a identifikací jeho nejdůležitějších parametrů. Následující část se zabývá vymezením základních systémů, kterými mohou banky hypoteční úvěry financovat a jejich vlivem na samotný hypoteční trh. V práci je dále popsán vývoj amerického hypotečního trhu až do jeho současné podoby a příčiny vedoucí k hypoteční krizi.Závěrečná část je věnovaná zrodu a vývoji českého hypotečního trhu, ve kterém identifikuji jeho podobnosti s vývojem na trhu americkém,ale i zásadní odlišnosti v přístupu a možnostech českých bank.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.