Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza hygienické úrovně produkce masa
Klíčová, Veronika
Diplomová práce se zabývala problematikou produkce a zpracování vepřového a hovězího masa z hlediska zajištění hygieny výroby se zaměřením na jeho mikrobiální kvalitu. V práci jsou popsány hygienické požadavky na masné provozy (jatka a bourárny) včetně následků jejich nedodržení. Dále jsou zde uvedeny mikroorganismy způsobující kažení masa včetně patogenních, které vyvolávají alimentární onemocnění při jeho konzumaci. V práci jsou porovnávány mikrobiální kontaminace pracovních prostředí dvou malých a jedné velké bourárny včetně JUT prasat a skotu dovezených do těchto provozů. Ze vzorků odebraných v měsíci březnu, červnu a říjnu vyplynulo, že všechna vyšetřovaná stanoviště jednotlivých bouráren v průměru vyhověla požadavkům na čistotu provozu a zároveň všechna JUT splnila mikrobiální limity dle nařízení Komise (ES) č. 2073/2005. Na základě výsledků předložené práce byla mikrobiální jakost masa pocházejícího z malých a velkých zpracoven, které jsme sledovali, na vysoké úrovni. Konzumentovi při dodržení základních pravidel během manipulace s masem a jeho přípravě nehrozí žádné alimentární riziko.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.