Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití ukazatele EVA při hodnocení výkonnosti podniků ve zpracovatelském průmyslu
Kamarýtová, Sabina
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení výkonnosti souboru dvaceti podniků z odvětví výroby kovoobráběcích a ostatních obráběcích strojů zpracovatelského průmyslu, a to v období od roku 2008 do roku 2015. Cílem práce je návrh vhodných doporučení, která povedou ke zlepšení výkonnosti těchto vybraných podniků a identifikace klíčových faktorů, jež tuto výkonnost ovlivňují. Základem je provedení finanční analýzy ve vybraných podnicích a výpočet ukazatele EVA. Ukazatel ekonomické přidané hodnoty je stanoven na bázi EVA equity s využitím veřejně dostupně metodiky INFA Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Identifikace nejvýznamnějších faktorů ve vztahu k hodnotě EVA probíhá s pomocí matematicko-statistických metod a to konkrétně korelační analýzy. Výsledkem této analýzy je přehled klíčových faktorů výkonnosti a jejich vzájemných vztahů. Následně jsou stanoveny predikce vývoje budoucích hodnot ukazatele EVA. Na základě výsledků analýz jsou pak pro soubor podniků vytvořena vhodná doporučení.
Klasifikace maloobchodních společností v ČR z pohledu finančního rizika
Kamarýtová, Sabina
Bakalářská práce se zaměřuje na klasifikaci a srovnání maloobchodních společností působících na trhu v České republice od roku 2008 do roku 2012 podle jejich finančního rizika a obvyklých finančních ukazatelů užívaných ve finanční analýze podniku. Konkrétně se jedná o klasifikaci 46 velkých a středně velkých podniků, které se specializují převážně na prodej potravin. Cílem práce je poukázat na fakt, jakým způsobem ovlivňuje velikost zadluženosti rentabilitu a celkové finanční zdraví těchto maloobchodních podniků. Pro zpracování dat jsou využity vícerozměrné statistické metody, společnosti jsou klasifikovány pomocí metody hlavních komponent, shlukové analýzy a metody podpůrných vektorů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.