Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zavedení a optimalizace metodiky pro stanovení lipofilních a hydrofilních vitamínů v biologických vzorcích
Kalábová, Vendula
Tato diplomová práce se zabývá metodami, které se používají pro stanovení vitamínů, přičemž se zaměřuje především na metody chromatografické. Dále je zde uvedena charakteristika vitamínů rozpustných v tucích i ve vodě, jejich fyziologický význam, denní potřeba, výskyt v potravinách a metody, které jsou vhodné pro jejich analýzu. Experimentální část zahrnuje popis přípravy vzorků, metody extrakce vitamínů ze vzorků, podmínky chromatografického stanovení, metody kvalitativního a kvantitativního vyhodnocení chromatogramů se zaměřením na metodu kalibrační křivky. Práce se dále zaměřuje na stanovení meze detekce a meze kvantifikace a stanovení lipofilních vitamínů v matricích bohatých na tyto vitamíny metodou HPLC.
Význam sacharózy ve výrobě a zpracování potravin
Kalábová, Vendula
V této bakalářské práci je shrnuta problematika týkající se významu a použití sacharózy. Práce zmiňuje charakteristiku a rozdělení sacharidů, do kterých sacharóza patří. Zaměřuje se na sacharózu jako takovou, její chemické složení, biologické, fyzikální, chemické a technologické vlastnosti. V práci je popsána přirozeně se vyskytující sacharóza, její produkty a jejich použití, resp. uměle vyrobená sacharóza a její využití. Nejvíce je specifikováno použití v potravinářském průmyslu, dále její dopady na lidský organismus a z toho plynoucí výživová doporučení. V neposlední řadě práce informuje o vývoji spotřeby cukru jak v České republice, tak ve světě.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.