Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výživa ve sportu
Kabrhelová, Adéla ; Jeřábek, Jan (vedoucí práce) ; Vilikus, Zdeněk (oponent)
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá metabolickými ději a biochemickými procesy probíhajícími během fyzické aktivity a trávení. Dále se věnuje fyziologii pohybové aktivity, energetickému výdeji a potřebě hlavních energetických substrátů při zátěži. Poslední úsek teoretické části je zaměřena na živiny, důležitost pitného režimu a na vhodné načasování příjmu stravy před, během a po zátěži (nutriční timing). Výzkumná část práce shrnuje výsledky získané kvantitativní metodou dotazníkového šetření. Výzkum byl proveden mezi klienty navštěvujícími sportovní centrum A-fitness v Roudnici nad Labem. Ke zpracování bylo použito 77 zcela vyplněných dotazníků. Dotazník byl rozdělen na tři části zaměřené na pohybový režim, stravování a pitný režim. Respondenty tvořili klienti sportovního centra starší 18 let, bez ohledu na pohlaví. Na začátku výzkumy bylo stanoveno 7 hypotéz, které odpovídaly stanovenému cíly. Ty se v průběhu výzkumu buď potvrdily, nebo vyvrátily. Hypotézami byly předpokládány aspekty týkající se pohybové aktivity, stravovacího a pitného režimu. Z výsledků byla zjištěna snaha sportovců pečovat o své zdraví a to kombinací správného stravovacího režim a pohybu. To dokazují i hodnoty propočítaného BMI, které byly u většiny v normě. Z části věnované ohybové aktivitě...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.