Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Palmový tuk ve výživě člověka
Kňákalová, Klára
Lipidy jsou jednou z hlavních živin, které člověk přijímá stravou a plní v těle mnoho důležitých fyziologických funkcí. Nejdůležitější složkou lipidů z hlediska výživy je obsah a složení mastných kyselin. Některé z těchto mastných kyselin jsou esenciální, což znamená, že si je organismus neumí vyrobit sám, tudíž je musí přijmout potravou. Produktů s palmovým olejem přibývá, hlavně díky jeho vhodným fyzikálním a chemickým vlastnostem. Proto tato bakalářská práce pojednává o palmovém oleji v souvislosti s výživou člověka. V první části práce je popsána palma olejná, její pěstování a složení palmového oleje. V dalších částech práce najdeme funkci tuků a mastných kyselin ve výživě, využití palmového oleje, hlavně v potravinářském průmyslu a jeho vliv na organismus člověka. V závěrečné části práce jsem se věnovala dopadu pěstování palmy olejné na životní prostředí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.