Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vyhodnocení úrovně reprodukce, odchovu a mléčné užitkovosti koz
Julina, Šimon
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit úroveň reprodukce a odchovu kůzlat vybraného stáda koz a zhodnotit mléčnou produkci stáda. Praktická část práce zhodnocuje výsledky, jichž bylo dosaženo na vybrané rodinné farmě s chovem koz. V období 2015-2017 byla zaznamenávána celková mléčná užitkovost stáda. V roce 2017 byla sledována také úroveň reprodukce a odchovu kůzlat. Zjištěné hodnoty jsou posléze srovnány s průměrem kontroly užitkovosti v daných letech a s výsledky zahraničních studií na podobné téma. Plodnost stáda byla spíše průměrná a dosahovala hodnoty 136 %. Procento odchovaných kůzlat na 1 kozu činilo 112 %. Mléčná produkce na 1 kozu za laktaci byla spíše podprůměrná, v roce 2015 dosahovala 437 kg, v roce 2016 414,4 kg a v roce 2017 jen 347,2 kg. Procentuální obsah tuku, bílkovin a laktózy byl srovnatelný s hodnotami v kontrole užitkovosti. V závěru jsou navržena možná doporučení ke změně organizace chovu koz na dané farmě.
Zásady chovu koz zaměřených na produkci mléka
Julina, Šimon
Cílem bakalářské práce bylo popsat základní principy v chovu koz mléčného plemene. Za pomoci odborných literárních zdrojů se snaží zdůraznit některé důležité aspekty chovu koz a jejich význam. Začátek práce je věnován historii chovu koz a jejich současným stavům. Práce se dále zabývá produkcí kozího mléka, jeho složením a důležitostí ve výživě člověka obecně, poukazuje také na rozdílnosti mezi mlékem kozím a kravským. Jsou zde uvedena česká i světová plemena koz, která jsou chována pro produkci mléka, a jejich charakteristika. Dále jsou zde popsány používané technologické systémy používané v chovech koz. Část práce je věnována tématu reprodukce a rozvoje stáda, zabývá se managementem stáda. V neposlední řadě je zde probírána problematika výživy koz. V závěru práce je nastíněn experiment, kterým bych se chtěl zabývat ve své diplomové práci.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.