Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
JEDLINSKI, Zdenek
Diplomová práce se zabývá problematikou spotřeby omega-3 mastných kyselin ve školním stravování, zejména kyseliny eikosapentaenové (EPA) a dokosahexaenové (DHA), a jejich příznivými účinky na zdraví v náhodně vybrané mateřské škole. Sledováno bylo především zastoupení jednotlivých druhů ryb a obsahy omega 3 mastných kyselin. Zjištěné výsledky spotřeby ryb a rybích pokrmů a spotřeba omega 3 mastných kyselin byly zpracovány tabelárně a graficky. V časovém období čtyř let 2015-2018. Z výsledků vyplývá, že z hlediska spotřeby omega 3 mastných kyselin pro 94 dětí mateřské školy ve věku 3-6 let je důležité, jaký druh ryb a rybích výrobků jim ve formě podávaných jídel (obědů a svačin) školní jídelna nabízí. Neboť, obsah omega 3 mastných kyselin v rybím tuku různých druhů ryb se výrazně odlišuje. Pro zvýšení spotřeby LC omega 3 mastných kyselin u dětí ve školním stravování je proto rozhodující správný výběr použitých druhů ryb, jako je například losos, tuňák nebo makrela.
Jídelní postoje a návyky u žáků 2 st. ZŠ a studentů SŠ
JEDLINSKI, Zdenek
Bakalářská práce se zabývá problematikou jídelních postojů u žáků na druhém stupni základních škol a u dospívající populace na středních školách. V teoretické části se zabývám důvody, které vedou k držení diet a nemocemi vyvolanými poruchami příjmu potravy. Často bývají způsobeny nesprávným a neopodstatněných držením diet. Dále je vytvořen přehled dietetických postupů, které se používají jak k redukci tělesné hmotnosti, tak ze zdravotních důvodů. V praktické části je prováděno dotazníkové šetření na vybraných základních a středních školách na Jindřichohradecku. Výsledky jsou porovnány dle pohlaví, v rámci vrstevníků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.