Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Senzorická jakost sterilovaných masozeleninových výrobků určených pro dětskou výživu
Hroudová, Soňa
Tato diplomová práce s názvem Senzorická jakost sterilovaných masozeleninových výrobků určených pro dětskou výživu, se v první části zabývá správnou výživou zaměřenou na děti a základními složkami potravin. Další část práce popisuje, jak nejlépe u dětí zavádět dětské příkrmy. Také výrobu příkrmů a jejich legislativní předpisy. Poslední část literární rešerše se zabývá senzorickou analýzou potravin. Pro praktickou část byly vybrány čtyři dětské výživy, které byly senzoricky hodnoceny po dobu dvaceti jednoho měsíce, vždy po třech měsících. Hodnotila se sytost barvy, rovnoměrnost zabarvení, konzistence, homogenita, vůně a chuť. Výsledky byly zpracovány pomocí Duncanova testu a vyhodnoceny. Bylo zjištěno, že pro všechny čtyři druhy dětských výživ je pro lepší zachování senzorické jakosti skladování ve tmě. U všech vzorků by bylo možno prodloužit minimální dobu trvanlivosti z osmnácti na dvacet jedna měsíců.
Kvalita vepřového masa
Hroudová, Soňa
Tato bakalářská práce s názvem Kvalita vepřového masa se zabývá problematikou faktorů, které ovlivňují kvalitu masa. V úvodní části popisuje obecnější pojmy, jako jsou definice a chemické složení masa. Dále se zabývá ukazateli kvality vepřového masa, zejména fyzikálními (textura, hodnota pH, remise masa, elektrické vlastnosti a redoxní potenciál), smyslovými (barva, křehkost masa, chuť a vůně masa, šťavnatost a mramorování) i technologickými vlastnostmi, jako je například vaznost. Další velká část této práce je zaměřena na vlivy, které ovlivňují jakost masa. Do této oblasti spadají vlivy genetické, intravitální a vlivy postmortální. Dále je pozornost věnována jakostním odchylkám, jako jsou PSE, DFD, "cold shortening", Hampshire faktor, RSE a PFN. V neposlední řadě, jsou do této práce zařazeny systémy zdravotní nezávadnosti a značky kvality potravin.

Viz též: podobná jména autorů
7 Hroudová, Šárka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.