Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení způsobů výsadby a povýsadbové péče na růst sazenic révy vinné
Holánek, Jiří
Cílem této diplomové práce bylo realizovat provozní sledování vybraných strojů při zakládání nové vinice. Práce se zaměřila na správný výběr stanoviště a jeho přípravu před výsadbou. Byly popsány jednotlivé metody přípravy půdy, technologické způsoby výsadby vinice a typy opěrných konstrukcí. Praktická část se zaměřila na sledování nákladů spojených s provozem techniky a spotřeby PHM jednotlivých strojů. Proběhla měření časové náročnosti jednotlivých pracovních operací s následnou kalkulací nákladů a doporučením potřebných počtu pracovníků. V neposlední řadě byly vypracovány modelové varianty technologických postupů pro zakládání vinice, kde byly pozorovatelné rozdílné výsledky nákladů u jednotlivých variant. Závěrem proběhlo měření a vyhodnocení ujímatelnosti sazenic a jejich přírůstků v průběhu vegetace v roce 2018, ze kterého byly vypracovány statistické výstupy. Výsledkem této diplomové práce je poměrně velké množství dat, ze kterých lze vycházet v uživatelské praxi
Vliv malolaktické fermentace na obsah oxidu siřičitého v bílých vínech
Holánek, Jiří
Bakalářská práce se zabývá malolaktickou fermentací u bílých vín a jejím významem pro práci s SO2. Ukazuje na možnosti výroby dvou od základu rozdílných technologií. V první kapitole došlo k seznámení s malolaktickou fermentací u bílých vín. Popis biochemického procesu při kterém dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou za pomocí mléčných bakterií. Byly podrobně popsány faktory, které MLF ovlivňují. Následující kapitola se zabývala vlastní výrobou bílého vína pro MLF a to od doporučení fermentačních nádob až po míchání na kvasničných kalech. Bylo zde také pojednáno o managementu oxidu siřičitého při výrobě, jeho složkách a formách. V další části práce byly vyhledány komerčně dostupné mléčné bakterie v ČR a zahraničí. V experimentální části je stručný popis obou odrůd, u kterých je pokus prováděn. Dále následuje popis výroby, její průběh a metody. Poté se seznámíme s analytickým a senzorickým rozborem vín a stručným popiskem pokusů, které se u vín prováděli. Ve výsledcích se dozvíme, jak velký vliv má MLF se současným ležením na kvasničných kalech pro použití a vázání SO2. Nemalý vliv má také odrůda. Všechny výsledky jsou znázorněny v grafech a doloženy rozbory.

Viz též: podobná jména autorů
2 Holánek, Jaroslav
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.