Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití mikroenkapsulace v potravinářství
Hofbauerová, Lucie
Tato bakalářská práce je teoretická, je zaměřena na využití mikroenkapsulace v potravinářském průmyslu. Cílem této práce je vypracování literární rešerše, kde budou shrnuty aktuální poznatky o využívání procesů mikroenkapsulace v potravinářství. Součástí je přehled jednotlivých metod a materiálů, aplikovaných v potravinářství. Z metod jsou zde uvedeny například potahovaní, koacervace, extruze, sušení rozprašováním, elektrosprejování, elektrostatické zvlákňování a další. Z nejčastěji aplikovaných materiálů jsou zde zahrnuty polysacharidy, proteiny, tuky a vosky. Z proteinů jsou zastoupeny jak rostlinné proteiny, tak živočišné. Z proteinů živočišných jsou používány například mléčné bílkoviny nebo želatina, z rostlinných hrachový, zeinový či proteiny z chia semínek. Z polysacharidů je zde uveden škrob, chitosan, maltodextriny či arabská guma. U jednotlivých materiálů jsou uvedeny jejich fyzikální a chemické vlastnosti a příklady jejich aplikace.

Viz též: podobná jména autorů
2 HOFBAUEROVÁ, Lenka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.