Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Metody stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů v hroznech a moštech
Hodeček, Radomír
Tato bakalářská práce se zabývá analytickými metodami pro stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů v hroznech a moštech. Na začátku byla prostudována literatura týkající se metabolismu kvasinek a metod pro stanovení obsahu sacharidů. Vybrané analytické metody jsou zde popsány z hlediska přesnosti, rychlosti a náročnosti na instrumentální vybavení. V závěru jsou vybrány vhodné metody pro vinařskou praxi. Předmětem pokusu bylo srovnání různých analytických metod vhodných pro stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů. Měření probíhalo na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty v Lednici na Moravě a to Československým normalizovaným moštoměrem s teploměrem a bez teploměru, Oechsleho moštoměrem, digitálním refraktometrem a titrační metodou dle Rebeleina.
Používané metody pro stanovení termolabilních bílkovin v procesu výroby vína a jejich srovnání
Hodeček, Radomír
Tato diplomová práce se zabývá analytickými metodami pro stanovení obsahu termolabilních bílkovin v procesu výroby vína a jejich porovnáním. Na začátku byla prostudována literatura týkající se termolabilních bílkovin, metod stanovení a jejich vlivu na koloidní stabilitu vína. Vybrané analytické metody jsou zde popsány z hlediska přesnosti a rychlosti. V závěru jsou vybrány a doporučeny metody vhodné pro vinařskou praxi. Předmětem pokusu bylo srovnání různých analytických metod vhodných pro stanovení obsahu termolabilních bílkovin. Měření probíhalo na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty v Lednici na Moravě, a to turbidimetricky měřitelnými metodami jako jsou tepelné testy s využitím teplot 90 °C a 60 °C s různou délkou působení, kyselinové testy s využitím kyseliny sulfosalicylové a trichloroctové a také taninový a etanolový test. V další skupině byla pouze metoda turbidimetricky neměřitelná a to pěnová zkouška.
Metody stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů v hroznech a moštech
Hodeček, Radomír
Tato bakalářská práce se zabývá analytickými metodami pro stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů v hroznech a moštech. Na začátku byla prostudována literatura týkající se metabolismu kvasinek a metod pro stanovení obsahu sacharidů. Vybrané analytické metody jsou zde popsány z hlediska přesnosti, rychlosti a náročnosti na instrumentální vybavení. V závěru jsou vybrány vhodné metody pro vinařskou praxi. Předmětem pokusu bylo srovnání různých analytických metod vhodných pro stanovení obsahu zkvasitelných sacharidů. Měření probíhalo na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty v Lednici na Moravě a to Československým normalizovaným moštoměrem s teploměrem a bez teploměru, Oechsleho moštoměrem, digitálním refraktometrem a titrační metodou dle Rebeleina.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.