Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv zralosti kukuřice na obsah živin
Hladíková, Jaroslava
Bakalářská práce se zabývá tématem vlivu zralosti kukuřice na obsah živin. Je zde popsána charakteristika kukuřice, trávicí soustava přežvýkavých zvířat a trávení určitých živin. Obsahy energie, dusíkatých látek, vlákniny a škrobu jsou ve světě hodnoceny podle mnoha systémů a jejich vzájemné propojení je mnohdy velmi složité. Součástí práce je hodnocení vzorků kukuřice v průběhu zralosti. Obsah NDF dosahuje nejvyšších hodnot v rozpětí sušiny 22 – 27 %, ve fázi voskově mléčné zralosti a nejnižších hodnot dosahuje v rozpětí sušiny 40 – 44 %, ve fázi sklovité zralosti. Jeho obsah tedy s narůstající sušinou pozvolna klesá. Obsah škrobu dosahuje nejvyšších hodnot v rozpětí sušiny 40 – 44 %, ve fázi sklovité zralosti. Nejnižších hodnot dosahuje v rozpětí sušiny 22 – 27 %, ve fázi voskově mléčné zralosti. Jeho obsah s narůstající sušinou roste. Stravitelnost NDF by měla s přibývající sušinou klesat, což se v našem případě nepotvrdilo.

Viz též: podobná jména autorů
12 Hladíková, Jana
4 Hladíková, Jitka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.