Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Kypřidla a protein v pekařských technologiích
Hegerová, Petra
Bakalářská práce „Kypřidla a protein v pekařských technologiích“ je rozdělena do tří částí. V první části jsou popsány způsoby kypření, jednotlivá kypřidla a jejich výroba. V druhé části jsou zmiňovány studie, ve kterých bylo použito různých kypřidel a proteinů a byl zkoumán jejich dopad na výsledné produkty. Třetí-praktická část je zaměřena na hodnocení vybraných kypřidel a jejich vliv na výsledný cukrářský výrobek. Jako nejlepší se v tomto směru jevil výrobek Originál kypřicí prášek škrobový Dr.Oetker, naopak nejhorších výsledků dosahoval Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový bez lepku. Jako lepší z použitých vzorků jedlé sody byl ten od firmy Dr.Oetker. U směsí specializovaných na perníková těsta dosáhl lepšího výsledku kypřicí prášek do perníku Varoma oproti kypřicímu prášku do perníku Dr.Oetker.
Vliv časné nutriční podpory a rehabilitace během akutního onemocnění na následnou morbiditum mortalitu a tělesnou kondici u geriatrických pacientů - prospektivní dlouhodobá studie
Hegerová, Petra ; Sobotka, Luboš (vedoucí práce) ; Matějovská Kubešová, Hana (oponent) ; Charvát, Jiří (oponent)
1. Souhrn Úvod a cíle: Akutní onemocnění kombinací katabolického stavu, sníženého per os příjmu a inak vity vede ke ztrátě svaloviny. Prohloubení sarkopenie pak následně způsobí vyšší morbiditu a mortalitu seniorů. Cílem naší studie bylo získat odpověď na otázku, zda-li časná nutriční podpora a fyzioterapie ovlivní sarkopenii a dlouhodobou perspek vu u seniorů, kteří překonávají akutní onemocnění. Metodika: V prospek vní randomizované studii jsme zařadily 200 pacientů starších 78 let. Nemocní byli hospitalizovaní na geriatrickém oddělení s akutním interním onemocněním a byli randomizováni obálkovou metodou do intervenované skupiny (IG, n=100) a kontrolní skupiny (CG, n=100). Intervenovaná skupina dostávala k běžné stravě nutriční doplňky (600 kcal, 20 g bílkovin) a zároveň byla zahájena intenzivní rehabilitace (trénink na bicyklovém ergometru 2 x denně a 2x 15 minut fyzioterapie). Kontrolní skupina byla léčená standardním způsobem. Celková doba sledování byla 2 roky. U nemocných byla hodnocena tolerance sippingu a jeho vliv na spontánní přijem stravy za hospitalitace, dále jsme v pravidelných intervalech sledovaly hmotnost, kožní řasu tricepsu a obvod paže, FAT, LTM, albumin, hodno ly jsme soběstačnost pomocí Barthelova indexu, poté jsme zaznamenávaly počet plánovaných, neplánovaných kontrol a...

Viz též: podobná jména autorů
2 Hegerová, Pavla
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.