Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti vinifikácie fortifikovaného vína
Hanúsek, Martin
Diplomová práca pojednáva o možnostiach vinifikácie fortifikovaného vína. V literárnej časti sa venuje histórii výroby fortifikovaných vín a popisuje ich základné typy. Ďalej sú v nej vysvetlené jednotlivé metódy doliehovania, výber destilátu a podmienky pre výrobu v SR a ČR. V závere literárnej časti sú popísané jednotlivé skupiny fenolových látok ako dôležitých zlúčenín obsiahnutých vo fortifikovaných vínach. V experimentálnej časti je podrobne popísaný pokus na odrode Alibernet. Ten bol doliehovaný na začiatku, v strede a na konci alkoholovej fermentácie v dvoch sériách - do rmutu a do muštu. V priebehu troch mesiacov boli všetkých variantoch merané fenolové látky, titrovateľné kyseliny a pH. Výsledné vína boli senzoricky zhodnotené. Všetky výsledky boli štatisticky spracované a následne bolo vyvodené odporučenie pre prax.
Organoleptické defekty vína pochádzajúce z korku
Hanúsek, Martin
Tato práce pojednává o vadě korku a potvrzuje, že sloučenina která se nejčastěji podílí na kontaminaci korku a následně vína je 2,4,6-trichlóranisol. Objasňuje příčiny kontaminace korku ve spojení s používáním přípravků na bázi chlóru. Také vysvětluje možnost kontaminace vína prostřednictvím skladovacích prostor. Práce obsahuje popis metody plynové chromatografie, pomocí které jsou detekovány látky způsobující vadu korku. Dále popisuje jednotlivé typy uzávěrů na základě jejich materiálového složení a fyzikálně-chemických vlastností, a porovnává jejich senzorický vliv na víno.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.