Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení neurotoxinu beta-N-methylamino-L-alaninu ve vodě a sinicích pomocí LC/MS
HOŘEJŠÍ, Karel
Tato práce se zabývá vývojem, optimalizací a validací analytické metody na stanovení neurotoxinu -N-methylamino-L-alaninu ve vodě a sinicích pomoci LC/MS. Jako první bylo provedeno ověření základních parametrů analytické metody vyvinuté v rámci bakalářské práce autora. Pro ověření byly vybrány následující parametry: volba vhodných MRM přechodů, napětí aplikované na S-čočky a F-čočky a normalizovaná kolizní energie. Za druhé bylo provedeno testování vhodnosti systému. Za třetí, analytická metoda byla úspěšně validována. Dále bylo provedeno testování a optimalizace extrakce na tuhou fázi pro analýzu vzorků vody. Pro optimalizaci byly vybrány pH vzorku a složení elučního činidla. Kromě toho byla také provedena extrakce kyselinou trichloroctovou s kyselou hydrolýzou pro vzorky sinic. Nakonec byly obě metody, jak extrakce na tuhu fázi, tak extrakce trichloroctovou kyselinou, vyhodnoceny a aplikovány na reálných vzorcích.
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení neurotoxinu \recke{beta}-N-methylamino-L-alaninu ve vodě pomocí LC/MS
HOŘEJŠÍ, Karel
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem, optimalizací a validací analytické metody na stanovení neurotoxinu \recke{beta}-N-methylamino-L-alaninu ve vodě pomocí LC/MS. Nejprve byl proveden vývoj a optimalizace analytické metody. Pro optimalizaci analytické metody byly vybrány následující parametry: teplota HESI a MS kapiláry, průtoky plynů, napětí na S-čočkách, F-čočkách a kapiláře, kolizní energie. Kromě toho bylo optimalizováno i složení mobilní fáze, průtok mobilní fáze a objem nástřiku vzorku. Poté byla analytická metoda úspěšně validována. Nakonec byla tato metoda použita pro analýzu reálných vzorků povrchové vody.

Viz též: podobná jména autorů
3 Hořejší, Kateřina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.