Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zaměření skutečného stavu stavebního objektu jako podklad pro rekonstrukci
HLÁSEK, Petr
Téma mé diplomové práce bylo zaměření skutečného stavu stavebního objektu jako podklad pro rekonstrukci. Zaměřování skutečného stavu probíhalo v Jihočeském kraji ve městě Písek, katastrální území 720755. Jako zaměřovaný stavební objekt jsem zvolil most Fráni Šrámka č. 20 069 na silnici I20/ E49, spojující krajská města České Budějovice a Plzeň, který překlenuje řeku Otavu. Zaměření mostu bylo nutné kvůli špatnému technickému stavu vybavení mostu, jehož vlivem docházelo k zatékání vody do nosné konstrukce. Cílem práce bylo zaměření skutečného stavu mostního objektu, v měřítku 1:250. Před zaměřováním stavebního objektu byla nutná rekognoskace stávajícího bodového pole. Po rekognoskaci následovala volba a stabilizace nových pomocných bodů pro zaměření. K zaměření mostního objektu byla použita totální stanice Leica TCRM 1205 R300. Na základě zaměření byly vyhotoveny výpočetní a grafické práce. Objekt byl zaměřen v souřadnicovém systému S-JTSK a výškovém systému Bpv.
Podrobné zaměření zvolené lokality jako podklad pro projekt liniové stavby
HLÁSEK, Petr
Tématem mé bakalářské práce bylo podrobné zaměření polohopisu a výškopisu zvolené lokality jako podklad pro projekt liniové stavby. Podrobné zaměřování probíhalo ve městě Milevsko ulice Švermova v katastrálním území Milevsko 694673 s délkou ulice přibližně 1000 metrů. Cílem práce bylo vytvoření polohopisného a výškopisného plánu v měřítku 1:250. Před zaměřením zájmové lokality byla provedena rekognoskace stávajícího bodového pole. Dále byla provedena stabilizace nových pomocných bodů pro podrobné zaměření. K zaměření byla využita tachymetrická metoda. Výšky nových pomocných bodů byly určovány technickou nivelací. K měření byla použita totální stanice Leica TCRM1205 R300. Lokalita byla zaměřena v souřadnicovém systému S-JTSK a výškovém systému Bpv. Na základě zaměření byly provedeny výpočetní a grafické zpracování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.