Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Funkční potraviny a možnosti zvýšení jejich spotřeby
HIRKOVÁ, Eliška
Cílem práce je charakterizovat přínos funkčních potravin pro lidské zdraví a formulovat efektivní postup při zavádění funkčních potravin na regionální trh potravin při využití nástrojů marketingového mixu. Praktická část práce je provázána s firmou ALIMPEK spol. s r. o. Firma se snaží se seznámit spotřebitele s novým produktem (pečivem, které obsahuje upravený len) a představit jim jeho zdravotní prospěšnost. Dotazníkovým šetřením bylo potvrzeno, že spotřebitelé si uvědomují vliv potravin na zdraví člověka a zjišťují si jejich konkrétní účinky. Zdrojem informací, kterými jsou spotřebitelé nejvíce ovlivněni, je internet (neodborné publikace) a etiketa. Spotřebitelé si uvědomují, že lněná semínka jsou zdraví prospěšná, ale nemají přehled o konkrétních účincích. Dále bylo zjištěno, že spotřebitelé neznají složení pečiva, které kupují. Na základě získaných dat a informací byly navrženy možnosti řešení, které mohou vést ke zvýšení spotřeby vybrané funkční potraviny.
Podnikání ve venkovském cestovním ruchu
HIRKOVÁ, Eliška
Cílem této práce je analýza možností a podmínek podnikání ve venkovském cestovním ruchu. Byla zpracována literární rešerše, jakožto teoretické východisko pro praktickou část práce, která zahrnuje zejména specifika venkovského cestovního ruchu. Primární informace o možnostech a podmínkách venkovského cestovního ruchu byly zjišťovány z terénního dotazníkového šetření, kterým byl analyzován zájem návštěvníků jižní Čech o ubytování na venkově a o činnosti, kterým by se na venkově chtěli věnovat. V další části práce byl charakterizován vybraný podnikatelský subjekt a jeho lokalizace, který se nachází v oblasti jižních Čech, v České Kanadě. Na základě těchto poznatků byl vytvořen návrh inovací pro vybraný subjekt nový produkt jako balíček služeb.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.