Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vlivy působící na množství somatických buněk v mléce holštýnských krav ve vybraném chovu
Hájková, Kamila
Cílem této diplomové práce bylo posoudit a vyhodnotit vlivy působící na počet somatických buněk v mléce holštýnských krav ve vybraném podniku. Podkladem pro vypracování a zjištění ukazatelů ovlivňující počet somatických buněk byl použit materiál z kontroly užitkovosti v období pěti let (2012 až 2016). Kromě somatických buněk byly z kontroly převzaty i hodnoty dojivosti, obsah tuku a bílkovin. Sledován byl vliv kalendářního měsíce, roku, pořadí laktace a dojivosti. U sledovaných obsahových složek mléka byly stanoveny průměrné hodnoty a další matematicko-statistické ukazatele (minimum, maximum, variační koeficient, směrodatná odchylka), které byly následně porovnány s ostatními měsíci a roky. Z výsledků vyplývá, že na počet somatických buněk má vliv dojivost, pořadí laktace, kalendářní měsíc. U vlivu obsahu tuku i obsahu bílkovin na počet somatických buněk byla zjištěna slabá korelační závislost.
Vliv ročního období na složení a bod mrznutí mléka holštýnských dojnic ve vybraném chovu
Hájková, Kamila
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnotit vliv ročního období na základní složky u mléka Holštýnských dojnic ve vybraném podniku. Sledován byl obsah tuku, bílkovin a bod mrznutí mléka. V literárním přehledu byly zpracovány informace o složení mléka, bodu mrznutí mléka, historii holštýnského plemene a kontrole užitkovosti. Vzorky urče-né k následné analýze byly odebírány jednou za tři měsíce od jara do zimy 2014 v den kontroly užitkovosti na Farmě Lesoňovice, která se zabývá chovem holštýnských dojnic. V laboratoři Aplikované laktologie na Ústavu chovu a šlechtění zvířat Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně byly analyzovány základní složky a bod mrznutí mléka. Nádoj byl zjišťován z kontroly užitkovosti. U analyzovaných parametrů za každé období byly stanoveny průměrné hodnoty a ty byly následně porovnány s ostatními obdobími. Z výsledků vyplývá, že vliv ročního období se nejvíce projevil v obsahu tuku a na bod mrznutí mléka, méně v obsahu bílko-vin.

Viz též: podobná jména autorů
24 HÁJKOVÁ, Kateřina
11 HÁJKOVÁ, Klára
12 Hájková, Karolina
12 Hájková, Karolína
2 Hájková, Katarína
24 Hájková, Kateřina
11 Hájková, Klára
4 Hájková, Kristina
4 Hájková, Kristína
6 Hájková, Kristýna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.