Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza genderové ne/rovnosti v rámci EU
Grygárková, Eva ; Fiala, Petr (vedoucí práce) ; Kuncová, Martina (oponent)
Předložená diplomová práce představuje z kvantitativního a kvalitativního hlediska problematiku genderové ne/rovnosti v rámci zemí Evropské unie. K výpočtům definované úlohy byly využity metody vícekriteriálního rozhodování pomocí softwarového doplňku SANNA, který pracuje v propojení s MS Excel. Cílem předložené práce je analyzovat a poskytnout přehled o uspořádání jednotlivých zemí Evropské unie z hlediska genderové ne/rovnosti pomocí zvolených indikátorů. Proměnnou skupinou v mé práci je pohlaví. Z hlediska socio-kulturních souvislostí je pak analyzována rovnost či nerovnost mezi muži a ženami -- genderová ne/rovnost. První část práce seznamuje s terminologií genderové ne/rovnosti. Další kapitola popisuje vybrané faktory v kvalitativní analýze. Poté následuje přehled kvantitativních nástrojů, tedy vícekriteriální hodnocení variant. Poslední část je věnována popisu reálných variant a výpočtům podle jednotlivých oblastí (trh práce, chudoba a vzdělání).
Analýza stravování cereálními výrobky s využitím matematického modelování
Grygárková, Eva ; Jablonský, Josef (vedoucí práce) ; Škulavíková, Štěpánka (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nutričních hodnot cereálních výrobků od tří společností (Nestlé, Bona Vita a Emco). V první části své práce se věnuji popisu modelů lineárního programování. Následující kapitola se zabývá charakteristikou reálné situace, ve kterém jsou stanoveny doporučené denní dávky, nutriční hodnoty konkrétních cereálních výrobků a je formulován ekonomický a matematický model. Poslední část práce je věnována samotnému výpočtu. Jednotlivé modely jsou nejprve řešeny v programu MS Excel 2007 a poté je část modelu vyřešena v modelovacím systému LINGO. Cílem této práce je zjistit, zda jsou cereální výrobky zdravé a výživné z hlediska jejich nutričních hodnot. Sestavené modely nám určí jednotlivé porce cereálních výrobků, zkonzumovaných za jeden den s využitím minimálních nákladů, které jsou na nákup výrobků vynaloženy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.