Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Technologie výroby trandičních jídel Kareliijské oblasti Ruska
Gladkaia, Iuliia
Cílem bakalářské práce bylo vypracování literárního přehledu o Karelské republice v Ruské federaci, o výrobě tradičních jídel v této oblasti, a zjištění celkové senzorické přijatelnosti vybraných výrobků. První část je věnována specifikaci oblasti, podmínkám vzniku tradičních pokrmů, popisu základních surovin a technologiim výroby. Druhá cást se tyka praktického senzorického hodnocení vybraných výrobků. Na ústavu technologie potravin byly vyrobené „kalitky“ – druh žitno-pšeničného pečiva s bramborovou a tvarohovou náplní. Byl vytvořen senzorický dotazník, hodnocení se zúčastnilo 10 proškolených studentů. Hodnotily se vnější a vnitřní znaky jakosti, 80 % hodnotitelů lépe vyhovovala náplň bramborová, výrobek byl díky ní vláčný a chutnější. Výsledky byly zpracovaný graficky. Z popisné metody hodnocení je patrné, že dany tradiční pekařský výrobek je senzorický přijatelný i pro české strávníky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.