Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Rozbor pitného režimu studentů Vysoké školy polytechnické Jihlava
GAŠPERÁKOVÁ, Lucie
Tato diplomová práce mapuje analýzu pitného režimu u studentů Vysoké školy polytechnické v Jihlavě. Data byla získaná prostřednictvím dotazníkového šetření, které vyplňovali studenti prezenčního studia. Teoretická část práce obsahuje poznatky o vodě všeobecně, balených minerálních vodách, slazených limonádách, džusech, mléce. Dále poznatky o zásadách a problémech pitného režimu a další nápoje jako jsou alkoholické nápoje, káva a čaj a poslední část teorie se věnuje anatomii a fyziologii ledvin a močových cest. Výsledky výzkumu ukazují, že většina studentů dodržuje pitný režim v tom, že pravidelně pijí, jak přes den, tak přes celý týden a pijí vhodné nápoje. Nejvíce studenti pijí pitnou vodu z vodovodu, což je nejvhodnější tekutina pro pitný režim. Alkoholické nápoje pije více jak polovina studentů, a nikdo ze studentů nepije často. Káva patří mezi oblíbené nápoje, ale většina studentů pije doporučené množství i méně. Tato diplomová práce může posloužit k srovnání dalším výsledkům provedené na jiné vysoké škole.
Úroveň znalostí z problematiky výživy žáků 2. stupně ZŠ ve vztahu k jejich každodenní výživě
GAŠPERÁKOVÁ, Lucie
Bakalářská práce Úroveň znalostí z problematiky výživy žáků 2. stupně ZŠ ve vztahu k jejich každodenní výživě se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je zaměřena na informace o výživě, především výživě dětí ve školním věku, výživových doporučení, výživových zvyklostí žáků. Dále je v teoretické části zahrnuta problematika rámcově vzdělávacích programů z hlediska výchovy ke zdraví. Praktická část je zaměřena na výsledky z výzkumu, který probíhal na pěti základních školách v okrese Havlíčkův Brod, výzkum byl kvantitativní a sběr dat probíhal pomocí dotazníku s kvízem. Dotazník byl sestaven z otázek na výživové zvyklosti žáků, otázky byli otevřené i uzavřené a kvíz posloužil k zjištění znalostí žáků z oblasti výživy, obsahoval 30 otázek a vždy byla pouze jedna odpověď správná, otázky byli uzavřené. Rozdáno bylo celkem 180 dotazníků, z toho se vrátilo 170 použitelných k realizaci bakalářské práce. Úspěšnost tedy byla 94, 4 %. Bakalářská práce může posloužit jako zdroj k informacím o správné výživě a dále může upozornit učitele či rodiče o nedostatcích znalostí z oblasti výživy jejich žáků či dětí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.