Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Specifika výroby vín v kvevri
Franta, Tomáš
Tato diplomová práce pojednává o specifikách výroby vín v kvevri, která reprezentuje velmi starou technologii. Jsou zde popsány a porovnány tradiční metody výroby vín s těmi jenž jsou dominantně používány ve vinařských státech. Práce pojednává o chemickém složení vín vinifikovaných odlišnými metodami. Poznatky získané z literárních pramenů jsou komparovány s výsledky experimentální části.
Komplementární metody k dávkování oxidu siřičitého
Franta, Tomáš
Tato bakalářská práce pojednává o komplementárních metodách, které by mohly snížit potřebné dávky oxidu siřičitého k ošetření vína. Počáteční část pojednává o chemismu oxidu siřičitého, jeho formách a účincích ve víně. Práce popisuje zdravotní rizika oxidu siřičitého v enologii a jeho dávkování ve vinařství. Dále je tato práce zaměřena na technologické způsoby snížení celkového oxidu siřičitého, fyzikální metody omezení dávkování oxidu siřičitého a chemické látky, které mohou být komplementární k oxidu siřičitému v enologii. Ve své práci jsem se snažil popsat možné metody pro snížení potřebných dávek SO2.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.