Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Developement of competitiveness of United States of Mexico in international comparison
Francisci, Lucia ; Plchová, Božena (vedoucí práce) ; Halík, Jaroslav (oponent)
Hlavním cílem této diplomové práce je zjistit, jaká je současná pozice Spojených států mexických ve světové ekonomice. Jinými slovy, do jaké míry jsou Spojené státy mexické konkurenceschopné v porovnání s jinými ekonomikami. V první části této práce jsou obsaženy teoretické základy nutné k pochopení dané problematiky. Druhá část práce se zaobírá ekonomickým vývojem Spojených států mexických od roku vzniku s důrazem na současnost. V třetí části přistupuji k samotné analýze konkurenceschopnosti Spojených států mexických v mezinárodní komparaci, a to prostřednictvím indikátorů a ukazovatelů stanovených Světovým ekonomickým fórem, konkrétně indexem globální konkurenceschopnosti. V čtvrté části práce analyzuji vnitřní konkurenceschopnost mexického teritoria. Porovnávám státy v třech hlavních makroregionech. Pátá část diplomové práce pojednává o podnikatelském prostředí a o lehkosti začínání podnikání ve Spojených státech mexických.
Developement of competitiveness of Slovac Republic
Francisci, Lucia ; Plchová, Božena (vedoucí práce) ; Nigrinová, Lenka (oponent)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zjistit, jaká je súčasná pozíce Slovenské republiky vo světové ekonomice. Jinými slovami, do jáké míry je Slovensko konkurenceschopné v porovnání s jinými ekonomikami. V první části títo práce jsou obsaženy teoretické základy nutné k pochopení dané problematiky. Druhá čásť práce sa zaobírá ekonomickým vývojem Slovenské republiky od roku vzniku její samostatnosti. Jedná se o průřez dané problematiky vzhľedem k tomu, že to není hlavní téma dané bakalářské práce. V poslední kapitole přistupuji k samotné analýze konkurenceschopnosti Slovenské republiky, a to prostřednictvím indikátorů a ukazovatelů stanovených Světovým ekonomickým fórem, konkrétně indexem globální konkurenceschopnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.