Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Tržní realizace biopotravin v České republice
Flášarová, Zuzana
Bakalářská práce na téma ,,Tržní realizace biopotravin v České republice" se zabývá problematikou biopotravin, aktuálním moderním odvětvím, které existuje v rámci eko-logického zemědělství. Ekologické zemědělství je zvláštní způsob hospodaření, který má své specifické podmínky a je šetrnější k životnímu prostředí. Důležitou součástí práce je dále definice samotných biopotravin, objasnění zpracování, výroby, systému kontroly a označování. Následuje i přehled možných způsobů prodeje biopotravin. Podstatná část práce je tvořena analýzou českého trhu: nabídky, poptávky a závěrem jsou předloženy některé návrhy k podpoře českého trhu, a to ze strany státu, ale i vlastní návrhy, které by mohly vést k rostoucímu trendu tohoto odvětví v naší zemi.
Ekonomické aspekty výroby vína na příkladu vybraného podniku
Flášarová, Zuzana
Diplomová práce se zabývá analýzou ekonomických aspektů výroby vína na příkladu vybrané vinařské společnosti Znovín Znojmo a.s. V první části je definována komoditní vertikála révy vinné v souvislostech agrobyznysu. Následně je charakterizováno odvětví vinařství a jeho platná legislativa, vymezeny vinařské oblasti a podoblasti a situace na českém trhu, včetně vývoje jednotlivých cenových hladin. Druhá část se zabývá samotným ekonomickým hodnocením vybraného podniku. Finanční analýza společnosti Znovín Znojmo a.s. je zaměřena na období roku 2013-2015. Součástí práce je také souhrn nákladů potřebných na výrobu vína poskytnutý z interních materiálů podniku. Obecně lze konstatovat, že podnik je finančně zdravý a nepotýká se s většími problémy.
Tržní realizace biopotravin v České republice
Flášarová, Zuzana
Bakalářská práce na téma ,,Tržní realizace biopotravin v České republice" se zabývá problematikou biopotravin, aktuálním moderním odvětvím, které existuje v rámci eko-logického zemědělství. Ekologické zemědělství je zvláštní způsob hospodaření, který má své specifické podmínky a je šetrnější k životnímu prostředí. Důležitou součástí práce je dále definice samotných biopotravin, objasnění zpracování, výroby, systému kontroly a označování. Následuje i přehled možných způsobů prodeje biopotravin. Podstatná část práce je tvořena analýzou českého trhu: nabídky, poptávky a závěrem jsou předloženy některé návrhy k podpoře českého trhu, a to ze strany státu, ale i vlastní návrhy, které by mohly vést k rostoucímu trendu tohoto odvětví v naší zemi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.