Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Identifikace příčin vzniku odpadů potravin ve vybrané prodejně
Fabiánová, Adéla
Tato práce se soustřeďuje na identifikaci příčin vzniku a množství gastroodpadu v průběhu celého potravinového řetězce. Vyhodnocuje, kolik kilogramů potravin je odstraňováno v časovém období jednoho roku. Praktická část je věnována průzkumu, který probíhal v období od listopadu 2019 do října 2020. V rámci průzkumu bylo sledováno množství a druh odpadu potravin, důvod vzniku odpadu a také způsob dalšího nakládání s daným odpadem. Odpad potravin je v průzkumu rozdělen do kategorií: pekárenské produkty, mléčné výrobky, masné výrobky, ostatní produkty, ovoce a zelenina. Získaná data byla sumarizována vždy pro období v délce tří měsíců. Jako nejčastější příčina vzniku potravinového odpadu byla identifikována nevhodnost k prodeji a skončení doby doporučené spotřeby. Skupina pekárenských výrobků byla nejvíce zastoupenou v celkové hmotnosti vyhozených potravin. Nejvíce potravin bylo vyhozeno v období od května 2020 do července 2020, nejméně v období od listopadu 2019 do ledna 2020.

Viz též: podobná jména autorů
3 FABIÁNOVÁ, Alena
1 Fabiánová, Adriána
1 Fabiánová, Aneta
2 Fabiánová, Anna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.