Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Syrovátka ve výživě člověka
Dangová, Taťána
Tato bakalářská práce je zaměřena na současné využití a význam syrovátky a syrovátkových produktů ve výživě člověka. Syrovátka, v minulosti považována za bezcenný odpad sloužící převážně pro zkrmování zvířat, je v současné době ceněna pro své výborné nutriční vlastnosti, a to především pro její bohatou skladbu bílkovin, z nichž mnohé mají prokazatelný pozitivní efekt na lidský organismus. Úpravou a zpracováním syrovátky vzniká široké spektrum senzoricky kvalitních produktů, které nachází uplatnění nejen v potravinářském průmyslu. V práci je popsána dřívější problematika zpracování syrovátky, obecné informace týkající se jejího chemického složení, technologických operací se zaměřením na využití membránových procesů a nutričně-fyziologický význam jednotlivých syrovátkových složek, jenž je primárně soustředěn na bioaktivní peptidy vznikající hydrolýzou proteinů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.