Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Robust Parsing of Noisy Content
Daiber, Joachim ; Zeman, Daniel (vedoucí práce) ; Mareček, David (oponent)
Ačkoli úspěšnost syntaktické analýzy (parsingu) doménově shodných textů se v posledních letech soustavně zvyšuje, texty mimo trénovací doménu a gramaticky problematické texty nadále vzdorují a často na nich pozorujeme výrazný pokles v kvalitě. V této práci se zaměřujeme na analýzu "zašuměného" vstupu pocházejícího ze služeb, jako je Twitter. Zkoumáme otázku, zda předzpracování textu založené na strojovém překladu a neřízených normalizačních modelech může zvýšit úspěšnost analýzy takových dat. Zkoumané postupy vyhodnocujeme na existujících testovacích datech, kromě toho jsme vytvořili i vlastní data pro závislostní syntaktickou analýzu zašuměných dat z Twitteru. Ukazujeme, že normalizace textu kombinovaná s obecnými i doménově zaměřenými taggery může vést k významnému zlepšení kvality parsingu. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Robust Parsing of Noisy Content
Daiber, Joachim ; Zeman, Daniel (vedoucí práce) ; Mareček, David (oponent)
Ačkoli úspěšnost syntaktické analýzy (parsingu) doménově shodných textů se v posledních letech soustavně zvyšuje, texty mimo trénovací doménu a gramaticky problematické texty nadále vzdorují a často na nich pozorujeme výrazný pokles v kvalitě. V této práci se zaměřujeme na analýzu "zašuměného" vstupu pocházejícího ze služeb, jako je Twitter. Zkoumáme otázku, zda předzpracování textu založené na strojovém překladu a neřízených normalizačních modelech může zvýšit úspěšnost analýzy takových dat. Zkoumané postupy vyhodnocujeme na existujících testovacích datech, kromě toho jsme vytvořili i vlastní data pro závislostní syntaktickou analýzu zašuměných dat z Twitteru. Ukazujeme, že normalizace textu kombinovaná s obecnými i doménově zaměřenými taggery může vést k významnému zlepšení kvality parsingu. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.