Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium hnědnutí dužniny a moštů z jablek
Chrastil, Jan
V práci s názvem Studium hnědnutí dužiny a moštů z jablek byl na základě odborné literatury popsán průběh a příčiny barevných změn při zpracování ovoce. Byly sledovány barevné změny (hnědnutí) při zpracování vybraných odrůd jablek. U dužiny jablek byla zhodnocena efektivita chemického ošetření (1% roztok kyselina askorbové, 1% roztok disiřičitanu draselného) na hnědnutí jablečné dužiny. U jablečných moštů byla sledována barevná změna a pokles antioxidační kapacity v čase. Výsledky byly statisticky zpracovány a zhodnoceny v diskusi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.