Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv kombinace sladů a vybraných látek na finální kvalitu nízkostupňového piva
Caltová, Jana
V této diplomové práci jsem zpracovávala téma: Vliv kombinace sladů a vybraných látek na finální kvalitu nízkostupňového piva. V úvodu teoretické části je stručně popsána historie a výroba piva. Dále jsou v práci vysvětleny pojmy nealkoholické a nízkoalkalické pivo, jednotlivé technologie na výrobu těchto druhů piv, tedy jsou technologie, které se používají na odstranění alkoholu, jsou například reverzní osmóza, použití speciálního druhu kvasinek, nebo vynechání kvašení. V praktické části je popsána výroba jak nealkoholického, tak i nízkoalkoholického piva. U nealkoholických piv byly použity různé druhy sladů. Dále jsou v praktické části popsány výsledky senzorické analýzy, analýzy měření a dále vyhodnocení výsledků.
Možnosti vybraných kvasinkových kmenů v technologii výroby piva
Caltová, Jana
V této bakalářské práci se zabývám možností kvasinkových kmenů při výrobě piva. Zde je stručně popsána historie výroby piva a možnosti jednotlivých kmenů kvasinek ovlivňovat pivo, vysvětlila jsem rozdíl mezi spodním a svrchním kvašením. Kapitola o výrobě piva se zabývá technologií výroby piva jak v minulosti, tak i v současné době, a používanými surovinami. Neopomenula jsem ani vliv bakterií v pivovarnictví. Na závěr bakalářské práce jsem popsala anaerobní glykolýzu a etanolové kvašení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.