Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza vlivu dietárního opatření a fyzické aktivity na změnu složení tělesné konstituce u vybrané populační skupiny
Burková, Martina
Tato diplomové práce se zabývá analýzou vlivu dietárního opatření a fyzické aktivity na změnu složení tělesné konstituce účastnic dvou redukčních kurzů. V teoretické části je popsán energetický příjem, včetně metabolismu makroživin, energetický výdej a možnosti zjišťování nutriční potřeby. Dále jsou definovány metody sloužící ke zjišťování tělesných parametrů a složení těla. Práce se věnuje také nadváze a obezitě, včetně jejich příčin vzniku, komplikací a léčby. Praktická část je zaměřena na analýzu změn tělesného složení účastnic dvou redukčních kurzů trvajících 12 týdnů. Hodnoceny jsou změny tělesné hmotnosti, množství tuku, množství aktivní tělesné hmoty a obvodu pasu a boků na začátku a na konci kurzů. Parametry jsou porovnávány na základě rozdílné hodnoty indexu tělesné hmotnosti BMI (Body Mass Index). Pozornost je věnována rovněž fyzické aktivitě a změnám v příjmu energie a základních živin na začátku a na konci kurzů. Získané výsledky jsou statisticky a graficky zpracovány a vyhodnoceny.
Káva versus biologicky účinné látky
Burková, Martina
Bakalářská práce s názvem "Káva versus biologicky účinné látky" se v úvodní části zabývá charakteristikou kávovníku, jeho druhy a pěstováním. Následuje popis jednotlivých kroků technologického zpracování kávových zrn, druhů káv a možností přípravy kávy. Dále je popsáno chemické složení surové i pražené kávy. Jsou rozepsány jednotlivé složky obsažené v kávě, zejména kofein. V následující části práce je pozornost věnovaná obecnému přehledu biologicky účinných látek. Z biologicky účinných látek je podrobně popsána skupina polyfenolických sloučenin, především kyselina chlorogenová, která se v kávě hojně vyskytuje. V závěrečné části práce jsou popsány hlavní biologické účinky kávy na zdraví člověka.

Viz též: podobná jména autorů
1 Burková, Marketa
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.