Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ovlivňování mikrostruktury polykomponentní slitiny připravené technikou SPS
Brůža, Jaromír ; Adam, Ondřej (oponent) ; Jan, Vít (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na mikrostrukturu eutektické vysoce-entropické slitiny FeNiMnAl vyrobenou z prášku použitím metody SPS a její ovlivňování vlivem tepelného zpracování jako přetavením elektronovým paprskem a žíháním. Výsledky jsou porovnány s mikrostrukturou docílenou odléváním.
Cyklická plasticita a nízkocyklová únavová odolnost materiálů připravených metodou Cold Spray
Brůža, Jaromír ; Šulák, Ivo (oponent) ; Zapletal, Josef (vedoucí práce)
Diplomová práce se v teoretické části zaměřuje na technologii Cold spray a parametry ovlivňující účinnost a kvalitu depozice. Dále je zde úvod do procesu únavy materiálů. Teorie je zakončena shrnutím současných poznatků týkajících se materiálů vytvořených Cold spray technologií v oblasti únavy. V praktické části byla vytvořena objemová tělesa z materiálu EN AW7075. Z těles byly elektrojiskrově vyřezány vzorky pro tahové a únavové zkoušky. Z materiálu a prášku byly vytvořeny metalografické výbrusy pro určení porozity pomocí Archimedova zákonu, tvrdosti dle Vickerse a vyhodnocení EDS a EBSD analýzy. Z tahových zkoušek byly zjištěny základní mechanické vlastnosti a z únavových zkoušek byly stanoveny Wöhler-Basquinovy parametry spolu s křivkou životnosti. Následně došlo k fraktografické analýze lomových ploch pomocí SEM.
Ovlivňování mikrostruktury polykomponentní slitiny připravené technikou SPS
Brůža, Jaromír ; Adam, Ondřej (oponent) ; Jan, Vít (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na mikrostrukturu eutektické vysoce-entropické slitiny FeNiMnAl vyrobenou z prášku použitím metody SPS a její ovlivňování vlivem tepelného zpracování jako přetavením elektronovým paprskem a žíháním. Výsledky jsou porovnány s mikrostrukturou docílenou odléváním.

Viz též: podobná jména autorů
1 Brůža, Jiří
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.