Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kvalita života dětí s onemocněním astma bronchiale
Boušková, Michaela ; Vlčková, Naděžda (vedoucí práce) ; Marešová, Jana (oponent) ; Machalová, Iva (oponent)
Autor: Michaela Boušková Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové Oddělení ošetřovatelství Název práce: Kvalita života dětí s onemocněnín astma bronchiale Vedoucí práce: Bc. Naděžda Vlčková, Mgr. Michaela Schneiderová Počet stran: 65 Počet příloh: 3 Rok obhajoby: 2008 Klíčová slova: astma bronchiale, kvalita života, kvalita života dětí s astmatem Bakalářská práce pojednává o kvalitě života dětí s onemocněním astma bronchiale. Poukazuje na příčiny, rozdělení, příznaky, diagnostiku, léčbu, prevenci a edukaci nemocných dětí s astmatem a na jejich kvalitu života. Těžiště práce tvoří kvalitativní výzkumné šetření. Zkoumaný vzorek tvoří nemocní děti s onemocněním astma bronchiale. Toto výzkumné šetření by nám mělo ukázat, do jaké míry je ovlivněna kvalita života dětí s astmatem.
Reklamační řízení v praxi České republiky a vybraných evropských zemích
Boušková, Michaela ; Chylíková, Hana (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřená na reklamační řízení v ČR a Evropské unii. Dáva rady spotřebiteli, jak nakupovat a jak správně reklamovat. Podává informace o jeho právech a povinnostech a také o povinnostech prodávajícího. Uvedeny jsou příklady za zahraničí, na co si dávat pozor. Uvedená je i historie ochrany spotřebitele. Zaměření je zde i na prodej na dálku.
Stolní hodnota hlíz z ekologického a konvenčního způsobu pěstování brambor
BOUŠKOVÁ, Michaela
Cílem práce bylo zhodnocení odrůd v ekologickém a konvenčním způsobu hospodaření, zjištění odchylek varných typů a stanovení stolní hodnoty hlíz brambor. Stolní hodnota brambor byla stanovena subjektivní metodou na základě senzorické analýzy. Byly hodnoceny jednotlivé charakteristiky stolní hodnoty jako barva dužniny, konzistence, struktura, moučnatost, vlhkost, chuť ? chyba a tmavnutí hlíz po uvaření. Z výsledků práce vyplývá, že vliv na charakteristiky stolní hodnoty má hlavně odrůda. Nepatrný vliv má také ročník a způsob hospodaření. Odchylky varného typu u sledovaných odrůd od deklarovaného varného typu byly stanoveny podle metody Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Z dosažených výsledků lze říci, že varný typ nebyl u sledovaných odrůd ovlivněn, nepatrné rozdíly byly způsobeny vlivem ročníku.
Změny v pěstování a zpracování cukrovky
BOUŠKOVÁ, Michaela
Abstrakt Bakalářská práce se zabývá změnami v technologii pěstování a zpracování cukrovky. Cukrová řepa je jednou plodinou v Evropě pro výrobu cukru. Řepa byla známa jako kulturní rostlina už nejméně 100 let před n. l. V prvních dobách se pěstovala jako pícnina nebo zelenina a byla přivážena ze Sicílie. Cukr se vyráběl již ve starověku z cukrové třtiny. Řekové zavedli cukr do Evropy a nazvali jej sakcharon, z něhož se vyvinuly různými hláskovými změnami všechny pozdější evropské názvy, např.: ruský sachar i náš cukr. Vedle cukru ze třtiny se pokoušel člověk těžit šťávu i z jiných rostlin. Pěstování cukrovky a výroba cukru má na území současné České republiky tradici více než 200 let a stále patří k důležitým úsekům zemědělsko-potravinářské výroby. V práci je popsaná historie a počátky pěstování řepy pro zpracování na cukr. Dále je uveden postup zpracování řepy na cukr a otevírání nových cukrovarů. Práce se dále zaměřuje na pěstování a zpracování cukrovky v Československu po první světové válce, kdy cukr dostal honosné označení ?bílé zlato? . Následující část se zabývá změnami v pěstování cukrovky a cukrovarnictví v obdobím před a po druhé světové válce. Dále je zde zachyceno období změn po roce 1989. Vstup České Republiky do Evropské unie, který přinesl zavedení kvótového systému. Práce popisuje změny cukerného pořádku v EU a dopady těchto změn na ČR. Další část se věnuje i využití cukrovky pro výrobu biolihu jako přídavku do PHM.

Viz též: podobná jména autorů
8 BOUŠKOVÁ, Michaela
2 Boušková, Magda
1 Boušková, Magdalena
1 Boušková, Marcela
3 Boušková, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.