Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
E-commerce platform designed for continuous optimization and personalization
Dräxler, Peter ; Peška, Ladislav (vedoucí práce) ; Bernhauer, David (oponent)
Schopnost e-commerce společnosti shromažďovat, syntetizovat a využívat data může být klíčová pro její přežití. Míra, do jaké společnost dokáže shromažďovat data o zdrojích konverze, je proporcionální k její schopnosti efektivně alokovat rozpočet na reklamu / im- plementaci. Měření a optimalizace toku uživatelů na webu je stejně důležité, jelikož může přinést měřitelné zvýšení loajality uživatelů, příjmů a zisku. Stejně tak může odhalit, že mnoho zdánlivě efektivních vylepšení na papíře nemusí ve skutečných situacích fungovat tak dobře. Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj e-commerce platformy zaměřené na sběr a analýzu dat. Data používáme k provádění neustálých, real-time experimentů na plat- formě pomocí algoritmu contextual multi-armed bandits. Vyvíjíme doporučovací systém založený na kolaborativním filtrování a nastavujeme experiment na jeho evaluaci v reál- ných podmínkách. Platforma lze snadno propojit s nástrojem pro business intelligence, aby umožnila prozkoumávání dat a podporu managementu při rozhodování na základě informací na taktické a strategické úrovni. Platforma je vyvíjena s použitím technologie Blazor, což je nová technologie umožňu- jící použití kódu C v prohlížeči díky kompilaci do WebAssembly namísto JavaScriptu. Popisujeme zkušenosti s výhodami a výzvami při používání této...
Doporučovací systémy pro doménu receptů
Starýchfojtů, Josef ; Peška, Ladislav (vedoucí práce) ; Bernhauer, David (oponent)
Doporučovací systémy v dnešní době vnikají více a více do našich každodenních životů v podobě různých platforem například pro poslouchání muziky nebo sledování seriálů. Jako jejich uživatelé tak nemusíme obsah v těchto oblastech aktivně hledat, ale pouze si ho nechat pohodlně doporučit. Jednou z oblastí, která zůstává nepokryta je doména receptů. Pro uvaření receptu si ho musíme nejprve vybrat v nějaké kuchařce, jít nakoupit a až poté ho uvařit. Při tom často dochází k nesrovnalostem mezi dostupností surovin a obsahu vybraného receptu. Cílem práce je vytvoření podobné platformy pro tuto doménu. Hlavní částí je prů- zkum a uplatnění doporučovacích systémů v této doméně, návrh několika metod a jejich testování. Následně také nasazení těchto metodik do praxe pomocí mobilní aplikace, která bude sloužit jako asistent k nákupu a vybírání receptu. 1

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.