Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti vývoje nových receptur pro létající pivovar
Baráková, Nikola
Diplomová práce se zabývá tematikou létajících pivovarů a vývojem a realizací nových pivních receptur. Teoretická část analyzuje pomocí dostupných zdrojů pozici létajících pivovarů na českém pivním trhu a dále se zabývá jednotlivými kroky při výrobě piva a jejich vlivem na výsledný produkt, stejným způsobem se věnuje i surovinám používaným při varném procesu. V závěru teoretické části jsou uvedeny vybrané vlastnosti piva a možnosti jejich ovlivnění pro získání požadovaného typu piva. Tato část může být vnímána jako možný návod při snaze vyrobit své pivo. Další části práce jsou věnovány samotným devíti vyvinutým pivním recepturám a způsobům chemické a senzorické analýzy vyrobených piv. Výsledky analýz jsou zpracovány a interpretovány.
Složky funkčních potravin v chemoprevenci nádorových onemocnění
Baráková, Nikola
Práce se zabývá některými složkami funkčních potravin, které mohou hrát preventivní roli proti rakovině. První kapitola pojednává o funkčních potravinách obecně a o tom, jakou roli hraje výživa v dopadu na lidské zdraví. Velká část práce je věnována procesu vzniku rakoviny, který je nezbytné uvést pro pochopení mechanismu účinku složek funkčních potravin. Nejvíce prostoru je věnováno samostatným účinkům složek funkčních potravin, jakým způsobem ovlivňují organismus v neprospěch rakovinného bujení. Dále jsou zmíněna některá další nutriceutika (složky funkčních potravin) a jejich účinky. Závěr práce se zabývá rakovinou prostaty, prsu a kolorekta a možnostem jejich prevence. Práce si klade za cíl podat ucelený pohled na problematiku a upozornit na některá vhodná opatření, která každý může začlenit do své diety.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.