Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Precizace technologie Hřebečské medoviny
Bakrlíková, Veronika
Diplomová práce se zabývá výrobou medoviny a problematikou dochucování a dolihování medoviny v rozporu s požadovanou kvalitou a požadavkem na čistotu produktu. Je zde popsána historie, jednotlivé kroky výroby medoviny jako kvašení, čištění a konečná úprava, včetně základních surovin. Závěr teoretické části uvádí stručně vady medovin a způsoby podávání. Praktická část práce se zabývá hlavním kvašením medového roztoku s ohledem na koncentraci medu, teplotu během kvašení a různým typem kvasinek. Měřením pomocí OenoFossTM přístroje a refraktometru sleduji u jednotlivých kvašení každodenní úbytek cukru během bouřlivého kvašení a porovnávám s ostatními vzorky. Dále pomocí mikrobiálního stanovení sleduji rozvoj kvasinek po založení kvašení a konečnou produkci etanolu. Součástí práce je i identifikace kvasinek pomocí PCR a následné elektroforézy.
Med - jeho původ a označování v tržní síti
Bakrlíková, Veronika
Bakalářská práce se zabývá původem medu a jednotlivými způsoby označování druhů medu a částečně i jeho falšováním. Práce je rozdělena do několika částí: na stručný popis základních pojmů a definice medu, na hodnocení, původ a označování medu, dále na přípravu medu na prodej a požadavky zákazníků. Ve výsledcích práce pojednává o nedostatcích stávající legislativy při určování druhů medu a důležitosti označování pro informovanost zákazníka. Moje práce zahrnuje také příklady nejčastějších vad z kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce. V závěru práce se snažím navrhnout možné řešení toho, jak upřesnit označování medů na etiketách pro jednotnost a přesnost informací.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.