Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Produkce a složení kozího mléka
Baďurová, Tamara
Ve své bakalářské práci jsem se nejprve zaměřila na význam chovu koz a na důvody proč kozy chováme. Pár větami jsem zpracovala, jaké jsou rozdíly mezi kravským a kozím mlékem v jejich kvalitě a složení. Největší části bakalářské práce zahrnují faktory, které ovlivňují kvalitu mléka. Kvalita mléka souvisí se složením mléka a dojivostí koz. Zaměřila jsem se především na faktory, které ovlivňují obsah tuku, bílkovin, laktózy, minerálních látek, vitaminů, mikroorganismů, somatických buněk a reziduí inhibičních látek. Druhá část je zaměřena na faktorech ovlivňující dojivost koz. Mezi tyto faktory patří stádium laktace, pořadí laktace, čas a správnost dojení, frekvence dojení, stádium březosti, počet narozených kůzlat, počasí, stresově faktory, velikost vemene, tělesný rámec a živá hmotnost, výživa, způsob chovu, hormony, plemeno, individualita, pohyb, říjový cyklus, věk a zdravotní stav. Na závěr jsem pár větami navrhla jak a kdy odebírat kontrolní vzorky kozího mléka, jak stanovit dojivost koz a nechat laboratorně stanovit vybrané složky mléka, jako jsou tuky, bílkoviny, laktóza, somatické buňky a mikroorganismy.

Viz též: podobná jména autorů
2 BAĎUROVÁ, Tereza
3 Badurová, Tatiana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.