Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Použití nasycených vyšších mastných kyselin v technologii vína
Budínová, Dagmar
Tato bakalářská práce byla zaměřena na hledání komplementárních metod, které jsou schopny snížit dávky SO2 do vína. První část této práce byla zaměřena na oxid siřičitý na jeho unikátní, ale i negativní vlivy ve víně. Byly zde detailně popsány všechny formy, které se ve víně nachází. V práci je rozvedeno vinařské praktikum pro oxid siřičitý, jsou zde zmíněny reálné hodnoty potřeby dávek SO2 do vína. Ve druhé části jsou popisována chemická aditiva, která slouží jako komplement pro oxid siřičitý a jeho úplné nahrazení v praxi. Nasycené vyšší mastné kyseliny, které slouží jako komplement k oxidu siřičitému, jsou zde detailně prostudovány. Hlavní podstatou práce bylo zpracování experimentu, ve kterém byly zkoumány různé dávky nasycených vyšších mastných kyselin do kvasícího vína. Byl sledován další vývoj oxidu siřičitého a jsou zde vyhodnoceny získaná data a jejich doporučení pro praxi a návazný výzkum.
Posouzení užitkovostia plodnosti u stád českého strakatého skotu chovaných v podhorských a horských oblastech.
BUDINOVÁ, Dagmar
Chov skotu v podhorských a horských oblastech se podílí na udržování vzhledu krajiny a v jejím udržování. Nejčastěji chovaným plemen v podhorských a horských oblastech je český strakatý skot. Český strakatý skot vykazuje v těchto oblastech velmi dobrou pastevní schopnost. V práci byla posuzována vhodnost chovu českého straktého skotu při maximálním využití objemných krmiv na trvalých travních porostech v oblasti Šumavy. Byla hodnocena mléčná užitkovost a plodnost ve vztahu k pořadí laktace, měsíci otelení, roku otelení a genotypu.

Viz též: podobná jména autorů
2 Budínová, Dagmar
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.