Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Metody ošetření čerstvého ovoce a zeleniny na bázi ochranných povrchových aplikací
Bůšek, Filip
Tato bakalářská práce zpracovává přehled ochranných povrchových aplikací na čerstvé ovoce a zeleninu na bázi biokompatibilních polymerů, což lze zkráceně označit jako jedlé povlaky, které mohou být tvořeny polysacharidy, proteiny nebo lipidy, případně kombinací více materiálů, označované jako kompozitní povlaky. Dále se zabývá způsobem jejich aplikace na povrch potravin, kdy mezi ty základní patří máčení, stříkání a kartáčování. Vlastnosti jedlých povlaků lze vylepšit inkorporací aktivních látek, jako jsou antimikrobiální činidla, látky zlepšující texturu nebo nutraceutika. V další části práce jsou shrnuta pozitiva, ale i nedostatky jedlých povlaků a některých materiálů, aplikovaných na jednotlivé druhy potravin. Závěrečná část se zabývá současným výzkumem a perspektivami v oblasti jedlých povlaků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.