Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Potravinový problém Latinské Ameriky
Ahrafenina, Kseniia ; Kuna, Zbyněk (vedoucí práce) ; Petr, Petr (oponent)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje pojmům a příčinám potravinového problému všeobecně. V praktické části byla dána sociální, geografická a ekonomická charakteristika Latinské Ameriky, byla provedená analýza potravinového problému v Latinské Americe a byly navrženy způsoby jak vyřešit tento potravinový problém. Světový potravinový problém je obecně považován za jeden z nejvýznamnějších problémů současného světa. Hlad a chudoba to jsou sociálně-ekonomické problémy, které se spojí s potravinovým problémem. Existuje mnoho různých příčin potravinového problému. Všechny příčiny mohou být rozděleny do dvou skupin: tě, které souvisejí s lidskou činností a nesouvisí. Hlavní příčiny způsobené člověkem jsou populační příčiny, chudoba, náboženské příčiny, politické konflikty, a příčiny spojené s přírodou: globální oteplování a degradace půdy. Přírodní příčiny, které nesouvisí s lidskou činností, mají primární vliv na zemědělskou produkci. Různé přírodní katastrofy a změny klimatu člověk nemůže ovlivnit. Pro řešení potravinového problému je tedy nutný zásah mezinárodních organizací, které poskytují finanční i potravinovou pomoc takto postiženým zemím. A hlavní roli v řešení tohoto problému hraje vzájemná spolupráce států po celém světě.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.