Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnost využití cafeteria systému v podniku
ANTROPIUSOVÁ, Radka
Diplomová práce se skládá ze tří částí: z literární rešerše, z metodiky a z praktické části. Teoretická část je zaměřena na benefity, především na definici benefitů, způsoby, jak mohou být děleny, a jejich význam v odměňování pracovníků. Dále je tato část zaměřena na cafeteria systém, jeho význam a varianty. Praktická část řeší hlavní cíl diplomové práce, kterým je posoudit možnost využití cafeteria systému ve vybraném podniku. Pro dosažení cíle práce je nejprve uvedena obecná charakteristika vybrané firmy, její historie a další údaje. Poté je popsán současný stav mzdového systému, včetně benefitů. Nakonec je navržen cafeteria systém, který bude zajišťován externí firmou, formou společného jádra a volitelných benefitů s určeným rozpočtem. Dále jsou uvedeny tři varianty (pesimistická, realistická a optimistická) volitelné části cafeteria systému s uvedením bodové kalkulace pro každou z nich. Na závěr je uvedena souhrnná kalkulace nákladů a doporučení firmě ohledně využití některé z nákladových variant cafeteria systému v praxi.
Bariéry růstu produktivity v ČR
ANTROPIUSOVÁ, Radka
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí: z teoretické části (v podobě literární rešerše) a z praktické části. První část je zaměřena na seznámení se s pojmem produktivita, s tím, jak může být produktivita měřena, dále s významem slova "bariéra" a jaké bariéry produktivity zmiňují různí autoři. Druhá - praktická - část řeší hlavní cíl bakalářské práce, kterým je vymezení hlavních bariér růstu produktivity v ČR. Za účelem splnění tohoto cíle je rozebírána produktivita v ČR pomocí HDP na 1 obyvatele a produktivity práce a kapitálu. Poté je práce zaměřena na bariéry ovlivňující obě produktivity. Na závěr je vymezena hlavní bariéra u každé z produktivit (je-li to možné) a jsou navržena určitá řešení situace v ČR z pohledu růstu produktivity.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.