Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rozdíly ve výživě po různých resekčních výkonech na gastrointestinálním traktu
Šalovská, Martina ; Mottlová, Alena (vedoucí práce) ; Dastych, Milan (oponent)
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na rozdíly ve výživě u klientů, kteří prodělali resekční výkon na trávicím traktu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje anatomii a fyziologii trávicího traktu, důvody vedoucí k resekci a výživové doporučení. Dále jsou probrána nutriční specifika po resekcích na trávicím traktu. Praktická část je věnována výzkumu, kterého cílem bylo pomocí anonymního dotazníku potvrdit či vyvrátit hypotézy týkající se dietní terapie po resekčních výkonech. Účelem této práce je pomoci klientům zorientovat se v úpravě svých dočasných stravovacích zvyklostí po operaci. Klíčová slova: trávicí trakt výživa stravovací rozdíly resekce na GIT
Mléka a "ne"mléka z pohledu nutričního terapeuta
Šalovská, Martina ; Mottlová, Alena (vedoucí práce) ; Dostálová, Jana (oponent)
Diplomová práce je zaměřena na rozdíly mezi tradičními mléky a moderními rostlinnými nápoji. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje složení rostlinného mléka, jeho užívání a kvalitu v porovnání s živočišnými mléky. Jedna část z teorie je věnována nejčastějším vybraným mýtům o mléku. Praktická část je věnována výzkumu, jehož cílem bylo pomocí anonymního dotazníku zjistit, zda a jak často konzumují studenti mléko a "ne"mléko. Jaké upřednostňují, z jakého důvodu jej pijí a kde získávají informace. Dále zhodnotit znalosti dotazovaných studentů o mléku, zjistit jak danou problematiku vnímají a potvrdit či vyvrátit stanovené hypotézy. Účelem této diplomové práce je pomoci klientům zorientovat se v informacích o mléku a rostlinných nápojích a objasnit jim vybrané mýty, které v populaci neustále kolují. Klíčová slova: mléko rostlinný nápoj vliv mléka na zdraví složení mléka
Rozdíly ve výživě po různých resekčních výkonech na gastrointestinálním traktu
Šalovská, Martina ; Mottlová, Alena (vedoucí práce) ; Dastych, Milan (oponent)
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na rozdíly ve výživě u klientů, kteří prodělali resekční výkon na trávicím traktu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje anatomii a fyziologii trávicího traktu, důvody vedoucí k resekci a výživové doporučení. Dále jsou probrána nutriční specifika po resekcích na trávicím traktu. Praktická část je věnována výzkumu, kterého cílem bylo pomocí anonymního dotazníku potvrdit či vyvrátit hypotézy týkající se dietní terapie po resekčních výkonech. Účelem této práce je pomoci klientům zorientovat se v úpravě svých dočasných stravovacích zvyklostí po operaci. Klíčová slova: trávicí trakt výživa stravovací rozdíly resekce na GIT

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.