Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Testování antimikrobiální aktivity obalových materiálů s rostlinnými extrakty proti E. coli a koliformním bakteriím
Šabršula, Jan
Diplomová práce se zabývá hodnocením a testováním antimikrobiální aktivity obalových materiálů potravin, které obsahují rostlinné extrakty a pomáhají v boji proti Escherichia coli a ostatním koliformním bakteriím. Práce je rozdělena na několik částí. První polovina práce obsahuje literární rešerši týkající se dané problematiky obalových materiálů obsahujících rostlinné extrakty. Dále je práce také zaměřena na literární rešerši týkající se koliformních bakterií a to především rodu Escherichia coli, popisuje tyto mikroorganismy a také jejich produkty a účinky, které mohou negativně ovlivnit lidské zdraví. Další část práce jsem se zaměřil na opatření v boji proti nežádoucím mikroorganismům. Druhá polovina práce se zabývá již samotným testováním obalových materiálů, které obsahují rostlinné extrakty na příslušných modelových organismech popřípadě přímo na potravinách. Data, která byla se získána zkoumáním, byla zpracována, porovnána s údaji v dostupné literatuře a jsou uvedena v závěru práce.
Alimentární onemocnění z živočišných produktů
Šabršula, Jan
Bakalářská práce se zabývá výskytem alimentárních onemocnění v lidské populaci a jejich prevencí. Práce je rozdělena na několik částí. V první časti je uvedena problematika zoonóz. Další část práce se zabývá alimentárními onemocněními, jejich charakteristikou, popisem, výskytem v potravinách a prevencí k omezení těchto nemocí u lidí.

Viz též: podobná jména autorů
1 ŠABRŠULA, Jiří
4 Šabršula, Jakub
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.