Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Konverze rodinné farmy na ekologický způsob hospodaření
ŠVOJGR, Josef
Práce je zaměřena na vyhodnocení současného stavu hospodaření a vytvoření plánu přechodu Angus farmy na ekologický způsob hospodaření v rostlinné i živočišné výrobě. V období konverze farmy, které trvá dva roky u orné půdy, luk a pastvin se musí hospodaření uvést do souladu se zákonem č. 344/2011 o ekologickém zemědělství. Teoretická část obsahuje základní informace o historii ekologického zemědělství v ČR, vymezení základních pojmů, jako je např.: ekologické zemědělství, ekofarma, bioprodukt, biopotravina. Další informace pojednávají o hlavních cílech ekologického zemědělství, legislativě, kontrole, certifikaci a v neposlední řadě o státní podpoře ekologického zemědělství. Druhá část práce analyzuje současný stav farmy, u které se popisuje struktura rostlinné výroby, struktura živočišné výroby, používaná technika a agrotechnické operace, personální zajištění, bilance živin, bilance krmiv, používání chemických prostředků a SWOT analýza stávajícího stavu. V poslední části práce se navrhuje struktura rostlinné a živočišné výroby pro konverzi u které se popisuje bilance živin, bilance krmiv, personální zajištění, modernizace provozu, zavedení agroturistiky, ekonomické zhodnocení a SWOT analýza stávajícího stavu po konverzi.
Vliv talířových a radličných podmítačů na kvalitu podmítky
ŠVOJGR, Josef
Práce se zaměřuje na porovnání způsobu zpracování půdy pomocí talířového podmítače Pöttinger TERRADISC 6000T a radličkového podmítače Horsch Terrano 8FG s kvalitou podmítky. Teoretická část obsahuje základní informace o půdě, jako je např.: funkce, složení, ochrana a zpracování půdy. Další informace pojednávají o významu podmítky a o strojích, které podmítku provádějí. Druhá část práce porovnává radličkový a talířový podmítač při provádění podmítky. Poloprovozní polní pokus jsem prováděl v podniku Agroaktivity s. r. o. a ve Statku Beňovy s. r. o.. Pomocí polního pokusu byla zjišťována následující měření: zapravení posklizňových zbytků, hloubka zpracovávaného profilu, hrudovitost, spotřeba pohonných hmot, srovnání z hlediska nákladů na ostří a zjišťování výskytu plevelů před a po provedení podmítky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.