Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv výživy na složení mléka dojnic
Čumová, Klára
Tato bakalářská práce se zabývá především výživou a jejím vlivem na složení mléka doj-nic. V první části je popsána fyziologie a anatomie mléčné žlázy, dále pak trávicí trakt zaměřený na specifika, která se u přežvýkavců vyskytují – například ruminace (přežvykování), motorika předžaludků, trávení jednotlivých živin v bachoru a tenkém střevě. Další část se zabývá mlékem a jeho hlavními složkami, mezi které patří bílkoviny, cukry a tuky, a také složkami minoritními jako je močovina, kyselina citrónová, volné mastné kyseliny a ketolátky. Popsány jsou základy výživy, techniky krmení, a především vliv výživy na jednotlivé složky mléka. Vzhledem k tomu, že dokážeme výživou ovlivnit složení mléka, můžeme naopak jeho hodnocením zjistit úroveň výživy a metabolismu dojnic. V závěrečné části bakalářské práce jsou představeny i ostatní důležité vlivy, které způsobují změnu složení mléka, a ne vždy je můžeme ovlivnit. Je to například genetika, plemeno, věk a další.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.