Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Udržitelnost biopotravin a regionálních produktů
Čecháková, Klára
Tato práce řeší udržitelnost biopotravin a regionálních produktů v České republice. Primárně je zaměřena na problematiku ekologického zemědělství. Popsána je jeho charakteristika, vývoj a současný stav v České republice. Dále je obecně charakterizováno konvenční a integrované zemědělství. Popis konvenčního zemědělství je z velké části zaměřen na jeho vliv na životní prostředí a lidské zdraví. Je zde popsáno území případové studie. Ve výsledcích jsou podrobně popsány dvě vybrané farmy, ekologická a konvenční. Oba druhy hospodaření jsou srovnány metodou komparativní a jsou vypsány nabízené biopotraviny a regionální produkty farem. Z výsledků vyplývá, že ekologické hospodaření je s ohledem na přírodu a zdraví člověka vhodnější. Mléčná produkce je znatelněji náročnější než masná. Při srovnání certifikace se ukázala větší výhoda při držbě certifikátu „Regionální potravina“.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.